Държавата разплатила близо 500 млн. лв. задължения

30.09.2010 | 14:55
по статията работи:
През Българската банка за развитие са били разплатени близо 220 млн. лв.
Държавата разплатила близо 500 млн. лв. задължения

Близо половин милиард лева задължения са разплатили министерствата и ведомствата по договори с изпълнители, сключвани в предходни години. В изпълнение на едно решение и четири постановления на Министерския съвет до 29 септември на изпълнители по договори са изплатени общо 486 624 957 лева.

Днес изтича срокът за подаване на заявления към министерства и ведомства по Механизма за уреждане на задължения по републиканския бюджет чрез "Българка банка за развитие" АД, който беше утвърден с решение от 8 април.

До 29 септември са издадени удостоверения на 1029 бенефициенти, а сумата по тях е 244,1 млн. лева. Към момента от ББР са извършени плащания по 856 удостоверения на обща стойност 219,2 млн. лева.

Най-много удостоверения са издадени в Министерството на отбраната - 454 на обща стойност над 121,6 млн. лева. Регионалното министерство е издало 184 удостоверения на стойност 68,5 млн. лева, в това число 129 удостоверения на стойност над 56 млн. лева от Агенция "Пътна инфраструктура". За близо 30 млн. лева са издадените 280 удостоверения от МТСП. МВР и МЗХ са издали съответно 19 и 64 удостоверения на стойност близо 7 млн. лева за МВР и близо 9 млн. лева за МЗХ.

Очаква се до края на годината разплатените средства чрез ББР да достигнат 280 млн. лева, а сумарно разплатените средства по задължения от предходни години да надвишат половин милиард лева, информира Министерство на финансите.

Отделно от изплащаните чрез ББР средства, със свое постановление от 10 август правителството отпуска по бюджета на Министерството на отбраната 110 467 143 лева за финансиране на дължими плащания по международни договори за изпълнение на проекти за модернизация на въоръжените сили. Средствата са от резерва за непредвидени и неотложни разходи в частта за структурни реформи и допълнителни фискални мерки.

С друго постановление от 9 септември правителството предоставя допълнителни средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в размер от 92 671 550 лева отново от резерва за непредвидени и неотложни разходи. Средствата са за компенсиране на разплатени задължения по договори за проектиране и строителство, поддръжка на пътища, зимно почистване и текущ ремонт.

С две други постановления от март и август тази година от републиканския бюджет са осигурени общо 40 млн. чрез бюджета на МОСВ за разплащане на задължения по проекти и за финансиране на разходи по изпълнението на екологична програма за управление на водните ресурси на предприятието на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 15.06   1215 г. – В Англия е подписана Магна харта, ограничаваща правата на монарха за сметка на правата на аристокрацията и църквата. 1253 г. – Българският цар Михаил...