ЕК е спряла временно средствата по ОП "Регионално развитие"

03.06.2014 | 20:06
по статията работи: Симеон Досев
Парите ще бъдат възстановени, когато необходимите мерки бъдат предприети
ЕК е спряла временно средствата по ОП "Регионално развитие"

Европейската комисия (ЕК) е спряла средствата за България по оперативната програмата "Регионално развитие". Информацията е била потвърдена от Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан, съобщава БТА.

Повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата, е уточнила тя. Уилър е пояснила единствено, че одит на ЕК е установил доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата.

По думите ѝ Комисията е в контакт с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма. Замразените средствата ще бъдат възобновени, веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година. Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти от Брюксел.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...