ЕП поиска Канада да премахне визите за българи, румънци и чехи

06.05.2010 | 09:55
по статията работи:
В специална резолюция депутатите призоваха за бързо премахване на визите
ЕП поиска Канада да премахне визите за българи, румънци и чехи

Европейският парламент призова Канада да премахне изискванията за визи за всички държави членки (такива все още съществуват за България, Румъния и Чехия) в своя резолюция, приета в сряда. Депутатите изразяват също загриженост относно въздействието върху околната среда на извличането на нефт от битуминозни пясъци и се надяват, че срещата на високо равнище ЕС-Канада на 5 май ще ускори преговорите за сключване на всеобхватно икономическо и търговско споразумение.

В приетата на 5 май резолюция на Европейския парламент относно срещата на високо равнище ЕС-Канада на 5 май 2010 г., депутатите отново изразяват своята загриженост, че Канада все още налага изисквания за виза за граждани на Чешката република, Румъния и България, и призовават за "възможно най-бързо премахване на тези изисквания".

Депутатите считат, че срещата на високо равнище ЕС-Канада в Брюксел на 5 май 2010 г. в Брюксел предоставя "добра възможност за ускоряване" на преговорите за всеобхватно икономическо и търговско споразумение ЕС-Канада, което според тях е "основополагащо" за икономическите отношения между двете страни.

Парламентът изразява също така своята загриженост относно въздействието върху околната среда на извличането на нефт от битуминозни пясъци в Канада поради високото равнище на емисии на CO2 и заплахата, която представлява за местното биологично разнообразие.

Членовете на ЕП същевременно припомнят загрижеността на ЕП относно споразумението между ЕС и Канада за данните на регистрираните пътници (PNR), което трябва да бъде "надлежно" разгледано преди одобрението на ЕП.

В заключение ЕП изразява надежда, че Канада ще подкрепи напълно искането на ЕС преговорите относно търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA) да бъдат подложени на публичен контрол и да бъдат проведени под егидата на международна организация, като най-подходяща за тази цел е Световната организация по интелектуална собственост (WIPO).

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 29.10   539 пр.н.е. – Персийският цар Кир II Велики, със завладяването на Вавилон издава първият писмен документ за правата на човека, известен като Цилиндъра на Кир. 1859...