ЕСО участва във второто издание на инициативата на ЕК „Дни на проектите от общ европейски интерес“

09.12.2019 | 16:20
по статията работи: econ.bg
Новият еврокомисар по енергетиката Кадри Симсън приветства участниците в изложението
ЕСО участва във второто издание на инициативата на ЕК „Дни на проектите от общ европейски интерес“
Снимка: ЕСО

„Историята на проектите от общ интерес е европейската история на успеха“. С тези думи комисарят по енергетиката Кадри Симсън постави началото на второто издание на престижното изложение, което срещна опита на повече от 30 организации, работещи за развиване на енергийната инфраструктура в Европа. 

 За втори пореден път щандът на Електроенергийния системен оператор провокира посетителския интерес с представяне на петте проекта, реализирани от дружеството с привлечено съфинансиране от „Механизма за свързване на Европа“, за изграждане на вътрешните електропроводи 400 kV между п/ст „Марица изток и п/ст „Пловдив“,  между п/ст „Марица изток“ и „ОРУ на ТЕЦ Марица изток 3“, между  п/ст „Марица изток“ и п/ст „Бургас“ и между п/ст „Варна“ и п/ст „Бургас“, и междусистемния от п/ст „Марциа изток“ в Република България до п/ст „Неа Санта“ в Република Гърция. Напредъкът по реализацията на проектите получи висока оценка от организаторите на инициативата – Европейската комисия и Изпълнителна агенция „Иновации и мрежи“. Опитът на Електроенергийния системен оператор беше препоръчан на компаниите от Словения и Хърватска.       

 Над 30 компании от Франция, Испания, Полша, Словения, Малта, Естония, Литва, Латвия представиха съвместни и индивидуални проекти за подобряване на енергийната инфраструктура в Европейския съюз. С щандове участваха и Европейските асоциации на електроенергийните и газови преносни оператори ENTSO-E  и ENTSO G.

 Конференцията, съпътстваща двудневния форум, дискутира широк кръг от теми, свързани с предизвикателствата и постиженията при изпълнението на проектите от общ интерес. Механизмите за финансиране на трансевропейската инфраструктура, сътрудничеството при планирането, добрите практики в областта на обществените поръчки и технологичните решения при изпълнението на проектите от общ интерес бяха част от коментираните теми по време на форума.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 01.10   331 пр.н.е. – Големият пълководец Александър Македонски побеждава в Битка при Гавгамела армията на персийския владетел Дарий III и завладява Персийската...