ЕС финансира над 4 млн. европейци за обучение или работа до 2020 г.

13.05.2014 | 13:22
по статията работи: Мария Стоянова
Това ще се случи в рамките на новата интегрирана програма "Еразъм+"
ЕС финансира над 4 млн. европейци за обучение или работа до 2020 г.

До 2020 г. се предвижда да бъдат финансирани за обучение, работа или доброволческа дейност повече от 4 млн. европейци. Това съобщиха от Центъра за развитие на човешките ресурси.

Това ще се случи в рамките на седемгодишния период на най-новата интегрирана програма на Европейския съюз (ЕС) за подкрепа на образованието, обучението и младежкия сектор „Еразъм+“. За нея Европейският парламент гласува рекорден бюджет от 14,7 млрд. евро, предаде БТА.

Целта на програмата е да се подобрят уменията и пригодността за трудовия пазар и да се подпомогне модернизацията на системите на образование и обучение и на дейностите, насочени към младежта.

Програмата „Еразъм+“ има три основни цели: две трети от бюджета са предназначени за възможности за обучение на отделни лица в чужбина, в рамките на ЕС и извън него; с останалите средства ще се подпомагат партньорства между образователни институции, младежки организации, предприятия, местни и регионални органи и НПО, както и реформи, с които се цели модернизиране на образованието и обучението, насърчаване на иновациите и предприемачеството и повишаване на пригодността за пазара на труда.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден, 21 юли   356 г. пр.н.е. – Храмът на Артемида в Ефес – едно от седемте чудеса на света – е разрушен от палеж. 1718 г. – Подписан е Пожаревският договор...