ЕС ще подпомага малките земеделски стопанства

24.06.2011 | 14:02
по статията работи:
Акцент в доклада е подкрепата за малките земеделски стопанства, чрез специфична опростена схема
ЕС ще подпомага малките земеделски стопанства

Европейският съюз ще подпомага малките земеделски стопанства и ще подкрепя младите хора, заети в селското стопанство, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните, съобщава БТА. Заместник-министър Светлана Боянова е присъствала днес на гласуването на доклада на евродепутата Алберт Дес на тема "Общата селскостопанска политика до 2020 г.: подготовка за бъдещите предизвикателства в областта на хранителното снабдяване, природните ресурси и териториалния баланс".

Българският представител и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Мария Неделчева от групата на ЕНП/ГЕРБ, е участвала пряко в гласуването в пленарната зала на Европейския парламент. В доклада се настоява за по-справедлива, по-екологосъобразна, силна и добре финансирана Обща селскостопанска политика /ОСП/.

Акцент в доклада е подкрепата за малките земеделски стопанства, чрез специфична опростена схема. Евродепутатите включиха в крайния текст поправката на Мария Неделчева, с която се иска всяка страна-членка сама да може да даде дефиниция за това, какво е малко селско стопанство. Друг принос на България в доклада на Алберт Дес е подпомагането на младите в селскостопанския сектор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 31.07   431 г. – Провежда се избора на папа Сикст III. 904 г. – Арабски пирати завладяват втория по значение град на Византийската империя Солун. 1009 г. – Папа...