ЕС ще подпомогне цялостния одит на енергийния сектор у нас

27.03.2013 | 15:58
по статията работи: Елица Елефтерова
Марин Райков поиска съдействие от председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой
ЕС ще подпомогне цялостния одит на енергийния сектор у нас

Служебният премиер Марин Райков е изразил на днешната си среща с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой очакването експерти от ЕС да подпомогнат независима цялостна международна проверка в българския енергиен сектор, съобщи Райков, цитиран от БТА.

"Имам уверението на председателя Ван Ромпой, че той ще подкрепи нашето искане за международен анализ на цялата верига на ценообразуване, на целия енергиен сектор, за да можем да определим проблемите, довели до този недопустим срив, на който станаха жертва българските граждани", заяви Райков.

Двамата събеседници са разговаряли за конкретни стъпки, които трябва да бъдат предприети у нас за оздравяването на енергийния сектор. “Именно от този сектор се породиха проблемите, които доведоха до основателното недоволство на българските граждани”, отбеляза още Райков.

Независимият международен преглед на българската енергетика се очаква да бъде подпомогнат от генералната енергийна дирекция на Европейската комисия. Служебният премиер определи разговора си с Ван Ромпой като много конкретен, с теми, свързани със ситуацията в България.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...