Европейският бизнес с три важни искания към лидерите на ЕС

17.10.2011 | 16:08
по статията работи:
BusinessEurope настоява за акцентиране върху растежа и заетостта
Европейският бизнес с три важни искания към лидерите на ЕС

Лидерите на 41 федерации - членове на BusinessEurope, от 35 европейски страни, сред които и Българската стопанска камара, излязоха с обща декларация относно решенията на предстоящето заседание на Европейския съвет, насрочено за 23 октомври тази година (заседанието трябваше да се проведе днес, но бе отложено - бел.ред.). Декларацията бе гласувана по време на заседанието на Изпълнителния комитет на най-мощната европейска бизнес организация, проведен в края на изтеклата седмица.

BusinessEurope представлява повече от 20 милиона малки, средни и големи компании, които обхващат 120 милиона работни места на европейска територия.

Желанието за разширение на дейността на нови пазари, както и стремежа за иновации и инвестиции са изложени на риск от политическата несигурност, която се наблюдава на европейско ниво. Във връзка с това в декларацията са отправени три важни искания към лидерите на ЕС - защита на еврото, фискална консолидация и структурни реформи в държавите-членки, както и изпълнение на шестте законодателни предложения за подобряване на икономическото управление, които са заложени в споразумението между Комисията, Парламента и Съвета.

Според BusinessEurope всички членове на ЕС трябва да докажат своя ангажимент към отговорната фискална политика, а Съветът трябва да подкрепи изцяло препоръките от страна на Комисията в подкрепа на икономическия растеж в държавите-членки.

Организацията изразява пълно съгласие със споразумението за еврото от 21 юли тази година, което е възможно да подпомогне осигуряването на независимостта на Европейската централна банка (ЕЦБ). Настоява се за ратификацията на държавите-членки, съобщава пресцентъра на Българската стопанска камара (БСК).

Предложенията на BusinessEurope в краткосрочен план са за усилено рекапитализиране на финансовата система, за да бъде едновременно повишена финансовата стабилност и подпомогнато привличането на инвестиции. Дългосрочните предложения по отношение на нововъвеждащите се финансови инструменти и подобряването на икономическото управление трябва да съдържат в себе си достатъчно стимули за поддържане на строга финансова дисциплина.

Нужно е Комисията да изпълни своя ангажимент и да се извърши строга оценка на въздействието на всички нови предложения върху конкурентоспособността на европейската икономика. Като приоритетни области организацията посочва шест ключови точки, върху които да падне акцента: Акт за единния пазар, международната търговия, иновациите, финансовия регламент, заетостта и енергийната политика.

В декларацията се настоява за строг фокус на ръководените политики на ЕС върху растежа и заетостта.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 21.02   1613 г. – Михаил Романов е избран за цар на Русия. 1719 г. – Улрика Елеонора се възкача на престола на Швеция и премахва абсолютната монархия в тази...