Евростат: Еврозоната ще отчете икономически ръст от 1.6 % през 2011 г.

13.05.2011 | 14:34
по статията работи:
Прогнозите са, че средната инфлацията ще бъде 2.6%
Евростат: Еврозоната ще отчете икономически ръст от 1.6 % през 2011 г.

Затъналата в дългове икономика на еврозоната ще отчете ръст от 1.6% през 2011 г., но прогнозите са средната инфлация да ускори темпото си до 2.6%, съобщиха от европейската статистическа агенция Евростат, предаде АФП, цитирана от Агенция "Фокус".

Броени дни преди преговорите за втори спасителен план за Гърция, новата прогноза на Евростат предвижда гръцката икономика да се свие с повече от очакваните 3.5 % през 2011 г., като бюджетният дефицит ще нарасне до 9.5%.

Очакванията за ръст на еврозоната са непроменени от последната прогноза на ЕК, направена през месец март, но очакванията за ръста на инфлацията са завишени от предишните 2.2 до 2.6%. Общо за ЕС показателят ще достигне 3.0%.

"Икономическото възстановяване в Европа е стабилно и продължава, въпреки скорошните външни проблеми и напрежението на пазара на суверенния дълг, заяви европейският комисар по икономическата политика Оли Рен, който е водеща фигура в преговорите за спасителните планове за Гърция и Португалия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 27.06   678 г. – Свети Агатон (по произход грък) е избран за римски папа на 100-годишна възраст. 1328 г. – Херцогиня на Бавария Елизабета Сицилианска се омъжва за...