Единствено важни проекти ще могат да се строят в горите

04.02.2011 | 11:15
по статията работи:
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за горите. С него се създават шест държавни предприятия за управление на горските територии държавна собственост
Единствено важни проекти ще могат да се строят в горите

Строителство в горските територии без промяна на предназначението ще се допуска само за изграждането на съоръжения за техническа инфраструктура и сгради, свързани с управлението и опазването на горите и дивеча. Това реши парламентът с приемането на второ четене на текстове от законопроекта за горите.

Сред тези обекти, за които ще се учредява право на строеж в горски територии без промяна на предназначението, са стълбове за въздушни електропроводи, нефто- и газопроводи, водопроводи и канализация, автомобилни горски пътища, заслони за обществено ползване, ферми за отглеждане на дивеч, риболюпилни и рибарници, както и посетителски и информационни центрове, горски и ловни кантони, контролни горски пунктове, които не включват помещения за постоянно или временно обитаване.

Собствениците и ползвателитена имоти в горските територии или граничещи с такива не могат да възпрепятстват извършването на ремонти и реконструкции на горски пътища.

Със законопроекта се създават шест държавни предприятия за управление на горските територии държавна собственост, които не са предоставени на ведомства или юридически лица. Държавните горски и ловни стопанства са териториални поделения на тези предприятия, информира БТА.

Те ще са отговорни и за организирането и възлагането на проектиране и строителство в горите и земите в горските територии. Предприятията ще могат да предоставят и извършват обществени услуги, както и дейности, възложени им от министъра на земеделието и храните въз основа на договор, информира Агенция "Фокус".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...