Ердоган: Забраната за Twitter трябва да бъде върната

08.04.2014 | 14:41
по статията работи: Мария Стоянова
Достъпът до сайта бе възстановен преди броени дни
Ердоган: Забраната за Twitter трябва да бъде върната

Турският премиер Тайип Ердоган смята, че решението на Конституционния съд за вдигане на забраната за достъп до социалната мрежа Twitter е било грешно и тя трябва да бъде върната, съобщава „Ройтерс“.

Решението на Конституционния съд за възстановяване достъпа до Twitter не е справедливо. То трябва да бъде преразгледано“, заяви Ердоган по време на парламентарна среща на партията му AK Parti.

Сайтът стана недостъпен на 21 март след като Ердоган каза, че ще „изкорени“ мрежата заради потока от анонимни публикации на аудиозаписи, уличаващи близкото му обкръжение в корупция дни преди националните избори.

Само преди дни в Турция отново бе блокиран сайтът за видеосподеляния Youtube. След като съдът реши да отмени забраната за достъп до платформата, сега отново наложи вето, докато не бъдат изтеглени 15 спорни видеозаписа. Сред тях е и този от заседание, посветено на националната сигурност, на което била обсъждана евентуална военна операция в Сирия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...