Журналист осъди община Ямбол

13.05.2010 | 15:53
по статията работи:
Oбщината трябва да заплати на Диана Бончева разноските по делото
Журналист осъди община Ямбол

Административният съд в Ямбол отмени мълчалив отказ на кмета на Ямбол Георги Славов за предоставяне на информация. Делото е по жалба на издателя на вестник "Тунджанец" Диана Бончева.

На 08.02.2010 г. Бончева депозирала в общината заявление за достъп до обществена информация относно открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Тя е за строителство с предмет: "Преустройство и реконструкция на съществуваща сграда в комплекс за социални услуги за деца и възрастни - гр. Ямбол".

Информацията е поискана със заявление по изискванията на Закона за достъп до обществена информация. От община Ямбол липсва какъвто и да е отговор на това искане, т.е. прави мълчалив отказ.

Според Закона за достъп до обществена информация, по смисъла на чл. 3, община Ямбол дължи мотивирано писмено произнасяне. Непроизнасянето представлява мълчалив отказ, което е закононарушение и отказът следва да бъде отменен, е решил съдът. От там са върнали преписката на община Ямбол за изрично произнасяне по заявлението в едномесечен срок от влизане на решението в сила, съобщи Dariknews.bg.

Освен това общината трябва да заплати на Диана Бончева направените по делото разноски в размер на 10 лева.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 09.11   1494 г. – Династията Медичи стават владетели на Флоренция. 1799 г. – Наполеон Бонапарт извършва държавен преврат, който слага край на правителството на...