Заведение в британския град Бристол може да се похвали като абсолютен иноватор. В него се предлагат храни и напитки, взети от отпадъците на супермаркетите или ресторантите. „Skipchen“ кафе не е създадено с цел печалба, това е вид протест срещу разхищението на храна, докато толкова хора по света гладуват.
В кафенето работят доброволци, а клиентите оставят колкото сами преценят за сметката. Сам Джоузев, собственик на иновативното заведение за хранене споделя, че това е вид социална ангажираност, която има за цел да повиши заинтересоваността на британците към разхищението на хранителни продукти.
„Ние внимаваме за хигиената и безопасността на храните. Клиентите ни са доволни, защото мястото е чисто и подредено, а храната вкусна.“, споделя Сам, цитиран от Telegraph.co.uk. Според доклад на Камарата на лордовете във Великобритания годишно се изхвърлят средно по 15 млн. тона храна, което е около 5 милиарда годишно. Снимки от „Skipchen“ кафе разгледайте в нашата галерия.