Заведенията в бургаския приморски парк "под лупата" на НАП

27.05.2011 | 13:02
по статията работи:
През целия летен туристически сезон ще има непрекъснати проверки като данъчните ще използват разнообразни техники и методи
Заведенията в бургаския приморски парк "под лупата" на НАП

Всички работещи заведения в най-големия градски морски парк в страната - бургаската морска градина, бяха проверени през миналата нощ от служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в областния център. Проверката бе извършена съвместно с представители на още три държавни институции - Инспекцията по труда, полицията и Комисията за защита на потребителите.

Сформираните 13 екипа инспектираха работещите 22 заведения. Целта на действията бе още в началото на активния летен туристически сезон да бъдат пресечени опитите за укриване на обороти, а оттам и неплащане на дължими данъци, както и контрол по спазването на трудовото и осигурително законодателство.

Проверяващите изискваха сключените трудови договори, договорите за наем, установяваха броя на местата в заведенията, както и почасовото време за работа на наетия персонал в търговските обекти. Служителите на НАП Бургас изискваха оборотите за 10 дена назад и сравняваха с отчетените реално. При значителни разминавания ще бъде извършена повторна проверка и ако различията са големи, ще се пристъпи към 7-дневно открито наблюдение, при което се засича всяка направена покупка и реалният оборот излиза на светло, коментираха проверяващи.

Още в началото на проверката бяха установени някои от типичните нарушения на данъчното законодателство - неиздаване на касови бележки, липса на контролни ленти на касовите апарати, както и разминавания между отразения в касовия апарат оборот и касовата наличност. Инспекторите на НАП съставиха 6 акта за установени административни нарушения. В НАП Бургас ще бъде засечена и подадената информация за осигуровките на наетите лица.

Една от целите ни е превантивен ефект. Ако някой е решил временно да затвори заведението, това не е решение - срещата ни е неизбежна, коментираха проверяващите.

През целия активен летен туристически сезон ще има непрекъснати проверки като данъчните ще използват разнообразни техники и методи за пресичане на измами и укриване на обороти. Търговските обекти с големи обороти ще бъдат под непрекъснат контрол, добавиха още от приходното ведомство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка кралица...