Закриват детския дом за медико-социални грижи в Тетевен

28.12.2010 | 14:25
по статията работи:
Към 1 януари 2010 г. в дома са били настанени 28 здрави деца от 0 до 3-годишна възраст
Закриват детския дом за медико-социални грижи в Тетевен

Правителството взе решение за закриване на дома за медико-социални грижи за деца в Тетевен. Мярката е в съответствие с Националната програма „Визия за деинституционализация на децата в Република България", както и с утвърдената от Министерството на здравеопазването Концепция за деинституционализация на децата от домовете за медико-социални грижи.

Закриването се извършва в рамките на проекта „Преструктуриране на Дома за медико-социални грижи - Тетевен и развиване на алтернативни социални услуги за деца и семейства (Център за обществена подкрепа)", финансиран и реализиран от британската благотворителна организация „Надежда и дом за децата" в партньорство със сдружението „Еквилибриум" - Русе и със сътрудничеството на министерствата на здравеопазването и на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето и община Тетевен. Целта е деинституционализация на децата от дома и разработване на набор от социални услуги за подкрепа на деца от общността и техните семейства, които ще се финансират като държавно делегирана дейност чрез бюджета на община Тетевен.

Към 1 януари 2010 г. в дома са били настанени 28 здрави деца от 0 до 3-годишна възраст, а за цялата година през него са преминали общо 38 деца. Десет деца са реинтегрирани в биологичните си семейства след предварителна оценка на потребностите и разработване на план за действие, както и оценка на семейната среда и родителския капацитет, съобщи правителствената информационна служба.

Едно дете е настанено в приемно семейство и двадесет и четири са осиновени. Към настоящия момент предстои извеждането на последните три деца до края на годината.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 28.10   312 г. – Битката на Милвийския мост: Константин I побеждава Максенций и става едноличен управител на Римската империя. 1492 г. – Христофор Колумб открива...