Зам.-министър Борисов откри Международното изложение TRUCK EXPO 2018

07.06.2018 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Икономическият заместник-министър изтъкна, че през първото тримесечие на тази година инвестициите в България нарастват с 7.2% в реално изражение, за което допринася и автомобилният сектор
Зам.-министър Борисов откри Международното изложение TRUCK EXPO 2018
Снимка: Пресцентър на Министерство на икономиката

Имаме амбицията и разговаряме с потенциални инвеститори да асемблираме автобуси и камиони в България. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който откри международното изложение TRUCK EXPO 2018,  организирано от Асоциацията на автомобилните производители. На откриването  присъстваха още кметове от региона и депутати от комисията по транспорт. Събитието е домакин на повече от 50 изложителя на най-големите имена в тежката автомобилна индустрия. 

„Заместник-министър Борисов посочи, че аутомотив секторът в България продължава да расте с устойчиви темпове, а в него работят около 170 – международни и местни компании, производители на автомобилни компоненти, като поддоставчици на водещи компании в автомобилостроенето. „Делът на сектора в брутната добавена стойност е 4% и нараства през последните десет години 4 пъти“, допълни Борисов. По думите му автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие, а браншът осигурява заетост на над 40 000 хил.

Икономическият заместник-министър изтъкна, че през първото тримесечие на тази година инвестициите в България нарастват с 7.2% в реално изражение, за което допринася и автомобилният сектор. „Министерството на икономиката ще продължи да работи за подобряване на условията за бизнес, стимулиране на инвестициите в модерни технологии и иновативни производства и продукти и за намаляване на административната и регулаторната тежест“, завърши той.

Повече от 100 световни бранда и 20 автомобилни новости ще бъдат представени. От 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново ще бъде изложена пълната гама индустриални превозни средства – от най-големите камиони, автобуси и специализирани машини до най-малките лекотоварни превозни средства.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 09.06   68 г. – Римският император Нерон извършва с помощта на секретаря си самоубийство, за да не претърпи унижението от бичуване, което го очаква след загубата на...