Заседава общественият съвет по социални въпроси

19.04.2013 | 08:50
по статията работи: Петя Бързилска
Ще се проведе трето заседание на обществения съвет към МИЕТ
Заседава общественият съвет по социални въпроси

Общественият съвет към министъра на труда и социалната политика ще проведе първото си заседание. По време на срещата ще бъдат обсъдени организационни въпроси за дейността на съвета и ще се уточнят темите за следващите заседания, пише БНР.

Заседанието ще се излъчва онлайн на официалната интернет страница на социалното министерство.

Съветът е консултативен орган към социалния министър и ще го подпомага при вземане на решения, формиране на становища и приемане на инициативи в областта на заетостта, трудовите отношения, жизненото равнище, доходите, демографското развитие, държавното обществено осигуряване, социалната закрила и равните възможности, интеграцията на хората с увреждания, социалното включване, свободното движение на работници, миграция.

Участници ще бъдат по един представител на синдикати и работодатели, националното сдружение на общините и на пенсионерските организации.

По трима души са излъчени от организациите на хората с увреждания и закрила на детето. Шест души е така нареченета "гражданска квота", но до момента само един регион е излъчил участник. До края на месеца попълването на състава ще продължи.

Общественият съвет по енергетика днес се очаква да проведе третото си заседание. Ще бъде разгледан доклад на главния прокурор за проверките в енергетиката и разсекретени договори в отрасъла.

Очаква се да бъде обсъден и анализ за въгледобива в Мини "Марица-изток". Ще бъде разгледана и актуалната ситуация в електроразпределителните дружества.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.11   176 г. – Римският император Марк Аврелий отпразнува триумфа си на победител след 8-годишно отсъствие от столицата, през което време ръководи военни операции. 1492 г....