Застрахованите в ЗК "Надежда" военни няма да загубят правата си, успокои министерството

22.08.2017 | 17:30
по статията работи: econ.bg
За случаите, в които Застрахователната компания отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало регулатора
Застрахованите в ЗК "Надежда" военни няма да загубят правата си, успокои министерството
Снимка: БГНЕС

Отнемането на лиценза на застрахователна компания "Надежда" АД, с която Министерството на отбраната има сключени договори не освобождава дружеството от задълженията по вече сключени договори. Няма да бъдат засегнати правата на застрахованите лица (военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия), тъй като те се ползват с всички средства за защита съгласно българското законодателство. Това се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

Ведомството информира, че с обществени поръчки е сключило пет договора със застрахователя, които изтичат през февруари 2018 г.

Договорът за застраховка "Професионална отговорност" на служители на МО при изпълнение на служебните им задължения по кадастъра", сключен на 13 февруари 2017 г., е на стойност 97.92 лв; договорът за застраховка "Щети на имущество" на геодезически инструменти, собственост на МО", сключен 22 февруари 2017 г. е на стойност 2 326.17 лв.; договорът за застраховка "Гражданска отговорност" на длъжностите за военнослужещи и цивилни служители от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната за причинени при или по повод изпълнение имуществени и неимуществени вреди и щети на трети лица", сключен на 22 февруари 2017 г. е за 7222.11 лева; договорът за застраховка "Злополука", настъпила при или по повод изпълнение на служебните задължения, на цивилните служители от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната", сключен на 9 юни 2017 г. е на стойност 8133.81 лв. На най-голяма стойност е договорът за застраховка "Злополука", настъпила при или по повод изпълнение на служебните задължения, на военнослужещите от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната", на стойност 75 хил. лв.

В съобщението от Министерството на отбраната се припомня, че на 17 август Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на ЗК "Надежда" АД за срок от 6 месеца и й е възложила този период да извършва плащания към ползватели на застрахователни услуги за договори, сключени до 16 юни 2017 г.

За случаите, в които Застрахователна компания "Надежда" отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало регулатора на 17 юли 2017 г., с молба за съдействие.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.11   1335 г. – Провежда се първата среща на Вишеградската тройка – между кралете на Полша, Унгария и Чехия, на която се формира Антихабсбургски съюз. 1394 г....