Заявяваме Европейска здравна карта в клоновете на "Български пощи"

18.11.2011 | 14:22
по статията работи:
Новата услуга ще се предлага в 300 пощенски станции в цялата страна
Заявяваме Европейска здравна карта в клоновете на "Български пощи"

"Български пощи" ЕАД (БП) въведе нова услуга - подаване на заявление и получаване на Европейска здравноосигурителна карта.

Всеки гражданин с непрекъснати здравноосигурителни права има право на издаване на безплатна Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК). Това е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава-членка на ЕС, здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ според законодателството на съответната държава.

Новата услуга на "Български пощи" ще се предлага в 300 пощенски станции в цялата страна. Техният брой ще нараства. Актуален списък на пощенските станции ще има на сайта на компанията. Подаването на заявления се осъществява по местоживеене.

Гражданите имат право да подават заявления лично или чрез нотариално упълномощено лице само в областта, в която са регистрирани на постоянен адрес (съгласно данните по лична карта). Подаването на заявление и получаването на готовата карта се извършва в една и съща пощенска станция.

Формуляр може да бъде получен безплатно в пощенските станции. При подаването се прилага копие от личната карта на лицето, за което се издава ЕЗОК. За деца до 14 г. или до 16 г, които нямат лични карти, се представя акт за раждане и личната карта на единия от родителите, като се оставят копия от двата документа.

Предаването на ЕЗОК се извършва чрез личен подпис на заявителя върху физическото копие на заявлението, гарантиращ получаването на картата. Датата за получаване на ЕЗОК е 15 дни от подаване на заявлението, информира от БП.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 04.04   1581 г. – След околосветско плаване Франсис Дрейк е обявен в Лондон за рицар. 1818 г. – Конгресът на САЩ приема Националното знаме на САЩ, което има 13 бели и...