Златанова: Необходими са бързи назначения във фонд „Земеделие“

11.07.2014 | 17:05
по статията работи: Мина Стойчева
Ако работата върви в срок, няма да има загуба на средства, смята вицепремиерът
Златанова: Необходими са бързи назначения във фонд „Земеделие“

Необходимо е в най-скоро време министърът на земеделието на свика Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), за да бъде назначено ново ръководство. Това смята правосъдният министър Зинаида Златанова. По нейните думи спешно трябва да бъде избран нов изпълнителен директор на структурата.

„Периодът е решаващ, в края на програмния период сме и всеки ден забавяне без решения и без работещо ръководство във фонда биха били опасни“, коментира вицепремиерът в ефира на БНР.

Златанова подчерта, че хората, влизащи в новото ръководство, трябва да са наясно с работата на ДФЗ и да могат бързо да навлязат в спешните задачи, които предстоят.

„Най-важното за мен е да има компетентно ръководство, което да започне да решава проблемите веднага. Сроковете текат и няма време за отлагане“, подчертава министърът на правосъдието. Тя успокои, че ако работата продължи в срокове не съществува опасност от загуба на средства.

„Затова призовавам министъра към бързи и спешни действия с оглед на това да бъдем сигурни, че хората, които поемат работата, ще се справят. Това за мен е ключовото“, каза Зинаида Златанова. „Не може да идентифицираме такава сериозна институция с нито една личност“, допълни тя.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...