Иван Данов на мястото Калин Тихолов за министър на инвестициите

28.05.2013 | 09:31
по статията работи: Петя Бързилска
Ще водим национално отговорна политика и съм търсил хора, които могат да я водят, каза Орешарски
Иван Данов на мястото Калин Тихолов за министър на инвестициите

Иван Данов е кандидатът за министър на инвестиционното проектиране.

Бъдещият премиер Пламен Орешарски влезе в Президентството, за да представи съставения от него кабинет на държавния глава. Той заяви, че Иван Данов, който ще заеме министерския пост вместо Калин Тихолов има подобна кариера като архитекта, свързан с "Дюнгейт".

Първоначално стана ясно, че заместникът на Тихолов се казва Иван Димов, но Пламен Орешарски уточни, че името му е Иван Данов, а не - Иван Димов, предаде iNews.bg.

"Експертът, с който бях говорил за новото министерство на инвестиционното проектиране, срещу неговото име имаше обществена реакция. След разговори стигнах до извода, че трябва да предложа Иван Данов, той има сходен професионален профил, с академична кариера е в УАСГ", каза Орешарски пред президента.

Орешарски каза още, че не е проверявал чрез службите номинациите си и разчитал на тяхната дума. Също така той заяви, че е избирал хора за постовете с оглед на това дали могат да водят национално отговорна политика, а не по пристрастията им към спортни отбори или други странични интереси.

На влизане в президентството Орешарски каза: "Не вярвам, че ще има протест. Трябва да видя какъв е поводът за тези протести." За Данов бъдещият премиер каза още, че той е с академична кариера, със сериозна биография и практически опит, същият профил като Тихолов. Задачата ще бъде същата, уточни още кандидат-премиерът.

"Когато коментирах с експерти кабинета, нямах достъп до всякакъв вид информация, така че да преценя", отговори Орешарски на въпрос можело ли е да се избегне ситуацията с Тихолов.

Нямам достъп до архивите на службите, говорил съм лично с всеки от тях. "Ще водим национално отговорна политика и съм търсил хора, които могат да я водят", заяви Орешарски.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...