Избраха изпълнителите за ремонта на жп.линията Септември- Пловдив

05.07.2011 | 14:50
по статията работи:
Модернизацията на железопътния участък Септември - Пловдив е част от транс европейската железопътна мрежа
Избраха изпълнителите за ремонта на жп.линията Септември- Пловдив

На 05.07.2011 г. бяха подписани договорите с избраните изпълнители - Консорциум"Свителски - РВП Кьоне"; ДЗЗД „Ай Джи Ей железопътна инфраструктура Консорциум"; „Порр Бау" АД за модернизиране на железопътния участък Септември- Пловдив".

Договорът, на обща стойност 157 860 835.75 лева без включен ДДС, се предвижда да бъде реализиран в рамките на три години, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Проектът е разделен на 3 участъка (лота): Септември - Пазарджик; Пазарджик - Стамболийски и Стамболийски - Пловдив.

Модернизацията на железопътния участък Септември - Пловдив е част от транс европейската железопътна мрежа и се обуславя от необходимостта железопътната линия да бъде приведена в съответствия с изискванията към Транс-европейските железопътни линии и като част от тях, да отговаря на изискванията за оперативна съвместимост на железопътната инфраструктура. Постигането на тази оперативна съвместимост, както и скорост от 160 км/ч е основна цел на проекта.

Поръчката обхваща проектиране на строителните работи и тяхното изпълнение за всяка обособена позиция.

  • Железопътната линия Септември - Пловдив е част от TINA мрежата и Пан-европейски транспортен коридор VІІІ. Съществуващата двойно електрифицирана железопътна линия Септември - Пловдив е с обща дължина 53 км;
  • Изискването за строителството на жп линии, по които ще се развива висока скорост на влаковете, ще премахне всички съществуващи жп прелези по линията и пресичането на линията с автомобилните пътища ще става чрез надлези или тунели;
  • Проектът ще бъде финансиран от Кохезионен фонд на ЕС по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г.

• На 29.06.2011 г., на свое заседание Министерски съвет разреши на Управляващия орган по ОП "Транспорт", да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на НКЖИ. Средствата в размер до 200 млн. лв. са за стартиране на проекта "Модернизация на железопътния участък Септември-Пловдив ". С отпускането на безвъзмездна финансова помощ, НКЖИ ще постигне 90% договорени средства от разполагаемия бюджет за развитие на жп транспорта по Приоритетна ос 1.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 30.11   1406 г. – Григорий XII е избран за папа. 1700 г. – В битката при Нарва шведската армия, предвождана лично от крал Карл XII, побеждава значително...