Извънредното положение намали броя на тежките катастрофи и загиналите по пътищата

08.04.2020 | 16:20
по статията работи: econ.bg
От Института за пътна безопасност пък съобщиха, че за първите три месеца на 2020 г. загиналите при катастрофи са 85, което е с 24% по-малко, отколкото за същия период на 2019 г. През март жертвите са 26
Извънредното положение намали броя на тежките катастрофи и загиналите по пътищата
Снимка: под лиценза на creative commons

Броят на тежките катастрофи и загиналите в тях намаляват заради въведеното в страната извънредно положение, показват данни, разпространени независимо един от друг от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) и "Института за пътна безопасност".

Тежките катастрофи в периода от 14 март до 7 април 2020 г. са със 186 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки в пъти намалелия трафик заради призивите да се пътува само при неотложна нужда и поставените КПП-та на изходите на областните центрове всеки ден са ставали средно по 7 пътни произшествия със загинали или ранени хора и повече от 30 - само с материални щети, сочи анализът на агенцията. За цитирания период живота си на пътя са загубили 20 човека, а ранените са повече от 230.

От Института за пътна безопасност пък съобщиха, че за първите три месеца на 2020 г. загиналите при катастрофи са 85, което е с 24% по-малко, отколкото за същия период на 2019 г. През март жертвите са 26, което е с 39% по-малко от същия месец на миналата година.

Ако извънредното положение се запази до 13 май, се очаква намалението на загиналите при катастрофи на годишна база да достигне 20%, или 484 броя спрямо 628 за 2019 г.

За първите три месеца на годината ранените от ПТП са с 9% по-малко, отколкото през първото тримесечие на 2019 г. За месец март 2020 г. ранените са 383, като през март 2019 г. са 597, или намалението е с 36%.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...