Иззеха продукти с изтекъл срок на годност от заведение в Созопол

01.08.2011 | 15:47
по статията работи:
За изминалата седмица са направени общо 318 проверки на обекти от търговска мрежа и заведения за обществено хранене. Съставени са 28 акта
Иззеха продукти с изтекъл срок на годност от заведение в Созопол

Екипи на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас при проверка на заведение за обществено хранене в Созопол са иззели и насочили за унищожаване 11 кг продукти с изтекъл срок на годност. Д-р Даниела Кепекова, началник отдел „Контрол на храни" в агенцията в града, обясни, че те са птичи, местни и млечни продукти, а на собственика на заведението е съставен акт.

За изминалата седмица са направени общо 318 проверки на обекти от търговска мрежа и заведения за обществено хранене. Съставени са 28 акта, а несъответствията са отново за обекти, които не са били регистрирани по реда и условията от чл. 12, т.е извършват дейност без да имат разрешение за това, липса на придружаващи храните документи. Тази седмица продължават проверките на заведенията и търговската мрежа, информира Агенция "Фокус".

Остава да бъдат проверени около 15 от общо 275 предприятия от стария регистър, предоставен от бившето РИОКОЗ. Експертът обясни, че при проверките, които представляват един вид пререгистрация на обекта, се следи за три основни неща - съответствие на сграден фонд и оборудване, водене на системите за самоконтрол.

Когато се установят несъответствия във връзка с етикировката, се съставят актове, а ако има някакво несъответствия на сграден фонд и оборудване на собственик на предприятието, се дават разумни срокове за изпълнение на предписанията. Ако даден обект въобще не отговаря на изискванията,  се предлага за заличаване. В Бургаски регион за миналата седмица имаме 18 за миналата седмица преди всичко фурни, посочи д-р Кепекова.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 25.02   138 г. – Императорът на Римската империя Адриан осиновява Антонин Пий, обявявайки го за престолонаследник. 1204 г. – Папа Инокентий III изпраща в България...