Изненадващ ръст на промишленото производство в Индия

12.12.2012 | 09:38
по статията работи: Елица Елефтерова
Производствена дейност, която възлиза на почти две трети от общото производство, е нараснала с 9,6% в сравнение с година по-рано
Изненадващ ръст на промишленото производство в Индия
Снимка: Sxc.hu

Промишленото производство на Индия нарасна повече от очакваното през октомври 2012 г., подсилено от увеличеното търсене по време на празничния сезон в страната. Продукцията на фабриките е нараснала с 8,2% в сравнение с година по-рано. Повечето анализатори прогнозираха ръст от 4.5%, съобщава „Би Би Си“.

Производствена дейност, която възлиза на почти две трети от общото производство, е нараснала с 9,6% в сравнение с година по-рано. Според анализаторите позитивните данни са подсилени заради ниската база на изчисляване и не показват възстановяване на икономиката на Индия.

Промишленото производство е нараснало с 5.1% в сравнение със същия месец на миналата година. "Това е положителна изненада, но имайте предвид, че скокът е изкривен от ниската база от миналата година, и това може да се обърне през ноември", заяви Раджев Малик, старши икономист от CLSA – компания, занимаваща се с инвестиционно банкиране в развиващите се пазари от Азия, Латинска Америка и Европа.

Малик обясни, че фестивалът Дивали, който традиционно се свързва с увеличение на потребителското търсене в Индия, бе отбелязан през октомври миналата година и през ноември 2012 г.

Фабриките произвеждат стоките си заради фестивала и в резултат на това е имало колебания в търсенето през съответните месеци. "Истинската, надеждна оценка ще бъде възможна едва след като излязат данните за ноември", посочи още Малик.

Оцени статията:
4.50/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...