Изпратиха на главния прокурор финансовия одит на МС

30.10.2009 | 18:37
по статията работи:
Одитът е изготвен от Сметната палата. Той обхваща периода 01 януари 2008 г. - 31 юли 2009 г.
Изпратиха на главния прокурор финансовия одит на МС

Сметната палата е внесла в Народното събрание доклада за извършения одит на финансовото управление на бюджета и имуществото на Министерския съвет за периода от 01 януари 2008 г. до 31 юли 2009 г.

Одитът беше възложен на ведомството, ръководено от Валери Димитров, с решение от 20 август 2009 г. Със същото решение институцията беше задължена да внесе в парламента заключителния си доклад за него до 30 октомври 2009 г., т.е днес.

Финансовият одит обхвана проверка на сметките и финансовата документация на Министерския съвет. Той беше извършен с цел да се установят законосъобразността, достоверността и редовността на водената счетоводна отчетност, както и законосъобразността на събирането, съхраняването, управлението, разходването и отчитането на имуществото през одитирания период.

Докладът за извършения одит е изпратен на главния прокурор, информира още пресцентърът на Сметната палата.

Продължава одитът на изпълнението по бюджета на Министерския съвет на: Политика „Определяне на националните приоритети и координация на политиките"; на програма „Национален компенсационен жилищен фонд"; на програма „Администрация". Резултатите от него трябва да бъдат готови до 30 ноември. В него се проверяват ефективността, ефикасността и икономичността на действията на Министерския съвет по изпълнение на съответната политика и програми през одитирания период.

Преди месец Сметната палата отказа да направи заверка на финансовия отчет на Министерския съвет за 2008 г. Причина за отказа беше, че бюджетът и извънбюджетните сметки за 2008 г. на Министерския съвет не дават вярна и честна представа за имущественото и финансовото му състояние. Заради това беше уволнен и ръководителят на Отделение V Ерджан Алкова, припомня Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 30.03   240 г. пр.н.е. – Описано е първото наблюдение на Халеевата комета. 1794 г. – Жорж Дантон, Камил Демулен и техни последователи са задържани в заговор за преврат...