Изпълняваме инициативите по JESSICA с 33 млн. лв.

09.07.2014 | 16:19
по статията работи: econ.bg
Финансовото споразумение се удължава до края на 2015 г.
Изпълняваме инициативите по JESSICA с 33 млн. лв.
Снимка: Sxc.hu

33 млн. лв. са осигурени за изпълняване на инициативите по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира изменение на Финансовото споразумение от 2010 г. между нашето правителство, представлявано от министъра на регионалното развитие, и Европейската инвестиционна банка за създаване на Холдингов фонд по JESSICA. С изменението срокът на действие на Финансовото споразумение се удължава до края на 2015 г. като по този начин се гарантира ефективно управление на средствата от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Финансовото споразумение е в сила от октомври 2010 г.

До момента със средствата са създадени два фонда за градско развитие, които финансират проекти за градско развитие под формата на публично-частни партньорства и други проекти за устойчиво и интегрирано градско развитие в седемте големи града в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Фондовете са сключили договори за финансиране на 10 проекта чрез предоставяне на заеми на обща стойност 19,69 млн. евро, в това число 7,48 млн. евро от ОПРР 2007-2013 г.

Източник на средствата за възнаграждение по предоставяните услуги ще бъдат върнатите средства от операции, изплатени от фондовете за градско развитие на Холдинговия фонд до края на действие на споразумението.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 29.05   1453 г. – Падането на Константинопол: Армията на султан Мехмед II Фатих (Завоевателя) превзема Константинопол след двумесечна обсада, артилерийски обстрел с...