Има кворум - "Атака" подкрепи гласуването за кабинет

29.05.2013 | 09:20
по статията работи: Петя Бързилска
В началото на днешното заседание Волен Сидеров се регистрира
Има кворум - "Атака" подкрепи гласуването за кабинет

240 са присъстващите депутати в пленарната зала на Народното събрание. Днес парламентът трябва да гласува предложения от президента Росен Плевнелиев кабинет на Пламен Орешарски, предаде iNews.bg.

Още вчера ГЕРБ обявиха, че няма да се регистрират и да гласуват.

В началото на днешното заседание лидерът на "Атака" Волен Сидеров се регистрира. Така 121 депутати се регистрираха за гласуването на кабинета "Орешарски", като по този начин има кворум в залата.

От своя страна партия ГЕРБ напусна залата. Цялата парламентарна група на ГЕРБ, с лидера Бойко Борисов, напусна пленарното заседание и не се регистрира.

На излизане от залата Борисов каза, че е напуснал залата, за да покаже, че Тройната коалиция е БСП, ДПС, "Атака", и след гласуването за новото правителство, ще се върне в парламента.

От своя страна председателят на НС Михаил Миков откри редовното заседание с аплодисменти. "Това е една добра обстановка", каза Михаил Миков.

В залата са президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят и новият кабинет, патриарх, представители на етническите общности в страната и представители на дипломатическия корпус.

По този начин 'Атака" все пак решиха да подкрепят гласуването за кабинет. При откриването на 42-рото Народно събрание лидерът на партията Волен Сидеров посочи, че би дал един депутат за регистрацията, за да има кворум за гласуването. В понеделник обаче "Атака" не се яви на консултациите на БСП по покана на кандидат-премиера Пламен Орешарски. Според Конституцията кабинетът може да се гласува с по-малко от 121 гласа, така че "Атака" може да подкрепи с един глас регистрацията, а после всичките й депутати да гласуват "против" или "въздържал се".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...