Инвестираме над 65 млн. лева за развитие на Североизточния регион

29.04.2014 | 15:51
по статията работи: Мария Стоянова
44,6 млн. лева от тях са за проекти по общини, обясни Десислава Терзиева
Инвестираме над 65 млн. лева за развитие на Североизточния регион

Над 65 млн. лева ще бъдат инвестирани тази година по Публичната инвестиционна програма на правителството в Североизточна България. Тя обхваща областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

44,6 млн. лева от тези вложения са насочени за финансирани на проекти по общини, обясни тя. Министърът коментира, че подобрената бизнес среда е ключов фактор за развитието на регионите, паралелно с държавните инвестиции в базисна инфраструктура.

„Правителството продължава да работи последователно и за намаляване на административните тежести, за насърчаване на инвестициите и създаване на условия за икономически растеж, откъдето ще дойдат и работни места”, допълни Терзиева.

Тя присъства на откриването на производствена база за горещо поцинковане на пътни ограничителни системи в гр. Каспичан. Инвестицията възлиза на 6 млн. лева. На първо време заводът ще разкрие нови 60 работни места, съобщават от пресцентъра на регионалното министерство.

„Като министър на регионалното развитие се радвам да присъствам на откриване на нови производства, където хората ще работят и съм сигурна, че този завод ще допринесе за икономическия растеж на района. Той е много нужен за пътното строителството и се радвам, че на пазара ще се предлагат български мантинели”, допълни Терзиева и подчерта, че годишно на територията на страната се монтират около 600 км пътни ограничителни системи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...