Инспектори констатираха 103 нарушения при обществени поръчки за над 25 млн. лева

10.10.2014 | 11:44
по статията работи: Мария Стоянова
В рамките на третото тримесечие на годината са приключили 173 инспекции
Инспектори констатираха 103 нарушения при обществени поръчки за над 25 млн. лева

За периода юли-септември финансови инспектори на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) констатираха 103 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки за над 25 млн. лева.

В рамките на третото тримесечие на годината са приключили 173 инспекции. В тях попадат проверките на всички министерства по отношение на направените от тях разходи и поетите финансови задължения към 31 юли 2014 г.

За юли-септември финансовите инспектори констатираха виновно причинени вреди за 101 294 лева, съобщават още от Агенцията.

По постъпили сигнали са били извършени 104 финансови инспекции. Въз основа на Годишния план на АДФИ са приключили 69 финансови инспекции, предимно в учебни заведения, държавни горски и ловни стопанства и териториални поделения на Националния осигурителен институт.

Установените нарушения на Министерски съвет са 20, става ясно от доклада финансовите инспекции за третото тримесечие, публикуван на сайта на АДФИ. По едно нарушение има в Министерството на външните работи и в земеделското министерство, по три – в Министерството на труда и социалната политика и в здравното министерство. 15 са откритите нарушения в Министерството на младежта и спорта.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...