Интерес към Saab има, твърди General Motors

21.12.2009 | 10:51
по статията работи: econ.bg
От американската компания не разкриват кои са новите заинтересувани страни
Интерес към Saab има, твърди General Motors

 

Няколко нови запитвания за Saab, шведския клон на General Motors, са били направени вчера (20.12.09), предаде Wall Street Journal.

От американската компания не разкриват кои са новите заинтересувани страни. Разговорите с досегашния фаворит за купуване на Saab – холандската компания за спортни коли Spyker – стигнаха до задънена улица в петък (18.12.09). Тогава дори се появиха слухове, че GM ще закрие Saab поради невъзможност да го продаде изгодно.

„Направихме всичко възможно да решим проблемите и поискахме от GM и другите страни, замесени в сделката, да обмислят сериозно новата ни оферта”, каза изпълнителният директор на Spyker Виктор Мюлер. Той добави, че офертата има одобрението на ръководството на Saab и премахва нуждата да се търси заем за шведската компания от ЕИБ. Предложението е валидно до полунощ днес (21.12.09).

Припомняме, че през миналия месец Koenigsegg се отказа да купи Saab. Тогава сделката беше считана за сигурна, като дори беше подписано споразумение между двете страни.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....