И служителите на ТV7 и NEWS7 с протестно писмо

26.09.2014 | 14:13
по статията работи: econ.bg
Временният синдик превишавал правомощията си
И служителите на ТV7 и NEWS7 с протестно писмо
Снимка: TV7

Над ТV7 и NEWS7 се оказва безпрецедентен натиск, а съдът и институциите любезно съдействат. Това се казва в отворено писмо от служителите на двете телевизии, изпратено до медиите.

"Пред погледите на двама съдии, привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия. Еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват всякакви други интереси, но не и тези на телевизията. А той е поставен, за да я "оздравява"!", се казва в писмото.

Според служителите с допълнителни клаузи към договорите той е увеличавал многократно стойността на предоставяните услуги от избраната от него охранителна фирма, която би трябвало да пази имуществото на телевизиите от работещите в нея.

"Незнайно защо всички сметки на телевизията са запорирани по негова препоръка, което прави работата ни невъзможна. Ситуацията не позволява на телевизията да работи нормално", посочват служителите.

Според тях се използва едно от най-силните оръжия – тоталната демотивация на служителите. В писмото се посочва, че на служителите непрекъснато им се повтаряло, телевизията е фалирала, закрита и едва ли не - "от утре ви няма". В същия момент заплати не се изплащали, тъй като синдикът не подписвал необходимите за това документи.

"Защо се случва това? Кой има интерес да ни запуши устата?! Кой има задачата да ни смачка като журналисти?!", питат служителите.

Според тях ситуацията изисквала да бъдат предприети решителни действия за защита на словото и на нормалната работа в една медия.

"Каква е гаранцията, че утре безнаказаността и агресията на една шайка няма да атакува и други?", се пита в писмото.

Преди ден ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецедентен натиск, който цели ликвидирането на медиите. В нея се казва, че заплатите на служителите не могат да бъдат изплатени за месец август заради запорираните сметки на медиите от временния синдик.

Преди ден ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецедентен натиск, който цели ликвидирането на медиите.

Ръководството заявява, че е в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорираните всички сметки на медиите от временния синдик.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...