КЕВР събира на среща в София мрежата на водните регулатори

08.05.2018 | 09:15
по статията работи: econ.bg
Специален акцент на форума е необходимостта от инвестиции във водния сектор в Европа
КЕВР събира на среща в София мрежата на водните регулатори
Снимка: БГНЕС

Водните регулатори на двадесет и пет държави се събират се събират на среща в София, на която ще се обсъждат достъпността на тарифите за вода, инвестициите в сектора, както и други важни теми, съобщиха от пресцентъра на Комисията са енергийно и водно регулиране (КЕВР), която е домакин.

15-та Среща на Общото събрание и на работните групи на Мрежата на водните регулатори (WAREG) ще се проведе в рамките на два дни 0 8 и 9 май в София. Домакин на проявата е КЕВР, която е сред основателите на Мрежата.

Организацията, в която членуват водни регулатори от 25 държави и от 5 страни-наблюдатели, е създадена през април 2014 г. с основна мисия да бъде платформа за сътрудничество между регулаторите от водния сектор в Европа. Срещите на Общото събрание на WAREG се провеждат 4 пъти годишно в различни страни-членки. В двудневната среща в българската столица се очаква да вземат участие над 50 участници от 22 водни регулатора.

15-та Среща на Общото събрание на Мрежата на водните регулатори (WAREG) ще бъде открита на 8 май в 9.00 ч. с приветствия на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов и на президента на WAREG Антонио Бианкарди. В откриването на форума ще участват и представители на ръководствата на МРРБ, Министерство на околната среда и водите и на парламентарни комисии.

В рамките на отворен панел ще бъде проведена дискусия на тема „ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО НА ВОДНИТЕ РЕГУЛАТОРИ В ЕВРОПА“, включваща и разисквания относно достъпността на тарифите за вода, индикаторите за ефективност на дейността и др.

От 10.30 ч. ще се състои дискусия, чийто специален акцент е нуждата от инвестиции във водния сектор в Европа. В нея ще вземат участвие представители на престижни институции и организации - Европейската Комисия, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Европейската инвестиционна банка, Световната банка и др. Темата за необходимостта от инвестиции във водния сектор ще продължи и през втория ден на 15-та среща, когато е предвиден семинар за режимите за мониторинг на инвестициите в различните страни-членки на Мрежата.

15-та Среща на Общото събрание и на работните групи на Мрежата на водните регулатори (WAREG) ще се проведе в хотел „КООП“, ул. „Искър“ №30.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 17.07   813 г. – Обсада на Константинопол: Българската войска, предвождана от кан Крум, обсажда столицата на Византия Константинопол. 1279 г. – Войските на Ивайло...