КЗК глоби "Софийска вода" с 4,8 млн. лв.

29.05.2014 | 18:22
по статията работи: Десислава Маданска
Причината е злоупотреба с господстващо положение
КЗК глоби "Софийска вода" с 4,8 млн. лв.

Комисията за защита на конкуренцията глоби „Софийска вода“ с 4,8 млн. лв. Причината е злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от антимонополната комисия.

 

Експертите от комисията са установили, че дружеството е начислявало лихва за забавяне на служебно начислени задължения за услугата по доставка на питейна вода, отвеждането и пречистването на отпадни води на територията на Столична община без отчет на водомерите. 

Според общите условия на компанията потребителите ежемесечно да заплащат позлваните от тях ВиК услуги, като отчитането на действително изразходваното количество вода се извършва веднъж на три месеца. За всеки от двата месеца, в които не се извършва реално отчитане, дружеството начислява количество вода, определено въз основа на средния месечен разход от предходните два отчета. 

От КЗК посочиха като нарушение това, че изравнителната сметка в края на тримесечния период установява размера на общо използваното количество вода, но не и точния размер на потребеното количество вода за всеки отделен месец. 

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....