КЗК глоби дружество за увреждане доброто име на конкурент

01.09.2011 | 16:18
по статията работи:
Двете дружества са конкуренти на пазара на рекламни и ПР услуги
КЗК глоби дружество за увреждане доброто име на конкурент

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) e установилa извършени нарушения от страна на „Вивека" ЕООД. Наложени са санкции на дружеството в общ размер от 5060 лв. Производството е образувано по искане на „Ве Консултинг" ООД, с предишно наименование „Вивека Консултинг". Двете дружества са конкуренти на пазара на рекламни и ПР услуги, съобщиха от КЗК.

В хода на проверката Комисията е установила, че „Вивека" ЕООД е изпращала съобщения до няколко медии с невярна информация.

След като се запознала с изложените твърдения, КЗК счита, че ответното дружество е създало погрешна представа в неограничен брой адресати, че "Вивека Консултинг" е прекратило дейността си или най-малкото не е в състояние да обслужва клиентите си, както и че дружеството се е опитало нелоялно да привлече клиенти на ответника. Комисията определя тези твърдения като увреждащи доброто име на „Ве Консултинг" ООД.

Oсвен това, „Вивека" ЕООД е нарушило правилата на лоялна конкуренция, като е публикувало логото на Международната рекламна асоциация (International Advertising Association) на интернет страницата си и е посочило, че е член на асоциацията без това да отговаря на истината, което нарушение според ЗЗК представлява форма на заблуждаваща реклама.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....