КЗК глоби земеделското министерство заради незаконни договори за обществени поръчки

20.11.2014 | 16:54
по статията работи: Мария Стоянова
Регулаторът установил незаконосъобразност на заповед на земеделския министър
КЗК глоби земеделското министерство заради незаконни договори за обществени поръчки

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции на Министерство на земеделието и храните за незаконосъобразно сключени договори за възлагане на обществени поръчки.

Регулаторът установил незаконосъобразност на заповед на министъра на земеделието и храните за класиране на участниците и определяне на изпълнител в открита процедура за възлагане на обществена поръчка в съдебните райони Дряново, Нова Загора и Омуртаг.

"Тъй като е налице предварително изпълнение на поръчката и възложителят е сключил договори с избраните изпълнители по обжалваните три обособени позиции, законът предвижда санкция в размер 10 на сто от стойността на сключения договор, когато КЗК е допуснала предварително изпълнение, но при постановяване на решението установи нарушение на закона, засегнало възможността на лицето, подало жалбата, да участва в процедурата или да бъде определено за изпълнител", аргументират се от КЗК.

Във връзка с това се налага санкция на възложителя в размер на над 4 хил. лева, което е 10 на сто от стойността на сключен договор между МЗХ и ЕТ „Гео Консулт - Николай Динев“ по обособена позиция No 23 „Съдебен район Нова Загора“.

КЗК налага санкция на възложителя в размер на около 2 хил. лева, което е 10 на сто от стойността на сключен договор между МЗХ и „Игео“ ООД за обособена позиция No 31 „Съдебен район Омуртаг“.

КЗК налага санкция на възложителя в размер на малко над хиляда лева, което представлява 10% от стойността на сключения договор между МЗХ и „Ландинвест” ЕООД за обособена позиция No 7 „Съдебен район Дряново“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.09   1371 г. – В Битката при Черномен армията на османския султан Мурад I разгромява обединените сили на сърби и българи. 1580 г. – Сър Франсис Дрейк и неговата...