КЗК глоби пловдивска общинска фирма за сключен договор

08.10.2010 | 15:35
по статията работи:
Оставена е без уважение жалбата на "Булсервиз" ООД срещу избора на изпълнител и класиране на участниците
КЗК глоби пловдивска общинска фирма за сключен договор

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция на ОП „Градини и паркове", Пловдив, в размер на 17 398,80 лв. за сключен договор с „Прити В" ЕООД, София. КЗК остави без уважение жалбата на „Булсервиз" ООД срещу избора на изпълнител и класиране на участниците в обществената поръчка с предмет доставка на автомобили и специализирана техника, съобщиха от комисията.

Съгласно новата разпоредба на чл. 120 б от ЗОП жалба срещу решението за определяне на изпълнител спира процедурата за възлагане на обществена поръчка до окончателното решаване на спора, освен когато е допуснато предварително изпълнение.
Предвид обстоятелството, че към датата на сключване на договора в КЗК е постъпила жалба срещу решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител и не е изчакан 14-дневния срок от уведомяване на заинтересованите лица за решението за избор на изпълнител, сключеният договор е в нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗОП.

Според разпоредбата на чл. 122г, ал. 5 от ЗОП, когато се установи, че договорът е сключен в нарушение на срока по чл. 41, ал. 3 или преди влизане в сила на решението за определяне на изпълнител (освен ако не е допуснато предварително изпълнение), но не се установят други нарушения на закона, КЗК не отменя решението за определяне на изпълнител, а налага санкция в размер 3 на сто от стойността на сключения договор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.10   1740 г. – Мария Тереза се възкачва на трона на Австрия. Франция, Прусия, Бавария и Саксония отказват да уважат завещанието на нейния баща Карл VI, император на...