КЗК глоби туристическо дружество за нелоялна конкуренция

04.08.2009 | 15:36
по статията работи:
На дружеството "Пан Тур" ЕООД е наложена глоба в размер на 1920 лв.
КЗК глоби туристическо дружество за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията за извършено действие при осъществяване на стопанска дейност в противоречие с добросъвестната търговска практика и увреждане интересите на конкурентите от страна на "Пан Тур" ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 1920 лв. Товя съобщиха от антимонополната комисия.

"Пан Турс" ООД и "Пан Тур" ЕООД са дружества, осъществяващи турагентска дейност.
В рамките на производството беше установено, че ответникът "Пан Тур" ЕООД е регистриран през 2008 г., а от месец февруари 2009 г. досега предлага услугите си на адреса, на който преди това 3 години се е помещавал офиса на "Пан Турс"ООД.

Събраните доказателства по случая показват, че с действията си ответното дружество е причинило реални негативни последици за молителя, изразяващи се не само в заблуда на клиентите, желаещи да ползват услугите на "Пан Турс" ООД, но и в създаване на трудности за дружеството-молител при получаване на кореспонденция.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание реалната заблуда, причинена на клиентите от страна на "Пан Тур", както и факта, че дружеството извършва стопанска дейност от началото на годината.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...