КРС задължи БТК да намали цените за разговори към мобилни мрежи

27.07.2010 | 10:21
по статията работи:
Ценовото ограничение е наложено от регулатора след анализ, при който е било установено, че предложената от БТК цена за разговори към мобилни мрежи не отговаря на наложените ограничения с решение на КРС
КРС задължи БТК да намали цените за разговори към мобилни мрежи

Kомисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи „Българска телекомуникационна компания" АД (БТК) да прилага цени за разговори към мобилна мрежа не по-високи от 0,250 лв. (с ДДС) за силен трафик и 0,208 лв. (с ДДС) за слаб трафик. Това съобщиха от КРС.

Ценовото ограничение е наложено от регулатора след анализ, при който е било установено, че предложената от БТК цена за разговори към мобилни мрежи, която следва да се прилага считано от 1 юли 2010 г., не отговаря на наложените ограничения с решение №650 от 25 юни 2009 г. на КРС. С това решение на КРС, с което се приема анализът на пазарите на дребно на достъп до обществена телефонна мрежа и обществено достъпни телефонни услуги в определено местоположение, се налага формула, определяща максимално допустимото ниво на цената на дребно за разговори към мобилни мрежи. Във формулата се включват цените за терминиране в мобилни мрежи, за които са наложени ценови ограничения с Решение на КРС № 236/17 март 2009 г. и цените за генериране от фиксирани мрежи, за които са наложени ограничения с Решение на КРС № 237/17 март 2009 г.

Предвид обстоятелството, че от 1 юли 2010 г. е в сила намалението на цените за генериране от фиксирани мрежи и на цените за терминиране във мобилни мрежи, това понижение следва да намери отражение и в нивото на цените за повиквания към мобилни мрежи, допълват от КРС. Въз основа на предоставената от БТК информация, регулаторът е установил, че предложените цени са над нивото на максимално допустимите, което представлява нарушение на наложеното с решение № 650 от 25 юни 2009 г. ценово ограничение.

Извършената от регулатора проверка е показала също, че цените за повиквания към мобилни мрежи, които БТК прилага по отношение на своите клиенти от 1 юли 2010 г., не са предварително одобрени от КРС, което е в противоречие с регулаторната рамка.

Комисията за регулиране на съобщенията ще предприеме мерки по налагане на санкции на дружеството.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 01.10   331 пр.н.е. – Големият пълководец Александър Македонски побеждава в Битка при Гавгамела армията на персийския владетел Дарий III и завладява Персийската...