КТБ АД: Гражданските трезори работят

23.06.2014 | 16:27
по статията работи: Десислава Маданска
Допускането до тях ще става след представяне на съответния документ
КТБ АД: Гражданските трезори работят
Снимка: Sporta.bg
Още по темата

Гражданските трезори на Корпоративна търговска банка АД ще работят, като допускането до тях ще става след представяне на съответния документ. Това става ясно от съобщение на страницата на КТБ АД в интернет.

От банката посочват още, че КТБ АД не е изключена от платежната система и платежни нареждания към банката могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити.

Междувременно от Националния осигурителен институт (НОИ) съобщиха, че близо 6000 души получават пенсии или обезщетения по сметки в КТБ АД.

От института посочиха, че ако засегнати от тримесечния надзор на банката желаят да получат парите си за юли преди 21 юли, е необходимо да открият сметка в друга банка и да я декларират в териториалното поделение на НОИ по местоживеене до 2-ри юли. Възможно е да се заяви и  получаване на пенсия в пощенски клон, допълва БНР. 

Припомняме, че БНБ взе решение за предприемане на действия за увеличаване на капитала на КТБ АД и дъщерното й дружество "Креди Агрикол - България" ЕАД. За целта Централната банка разпореди увеличението да се поеме от държавната Българска банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете. Това обаче ще стане, ако акционерите не успеят да осигурят необходимия капитал. До 20 юли трябва да приключат предприетите действия, като на 21 юли КТБ АД ще отвори врати, допълват от БНБ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...