КТБ АД не е обект на проверки от прокуратурата

13.06.2014 | 13:11
по статията работи: Мария Стоянова
Банката очаква разследващите да признаят, че не я проверяват
КТБ АД не е обект на проверки от прокуратурата
Снимка: Булфото

Корпоративна търговска банка АД не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземване, каквито и неверни твърдения се излъчват в публичното пространство. Това се казва в позиция на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка АД. От финансовата институция отричат нахлувания в офиса на бул. "Цар Борис Трети".

"Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД", се казва още в позицията.

От прокуратурата казват само, че текат процесуални действия по сигнала на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски, предаде iNews.bg.

От банката коментираха, че не намират за нормално и обществено отговорно органите на досъдебното производство в лицето на Прокуратурата и Следствения отдел на Софийска градска прокуратура да отчитат ежечасно, публично и в детайли рутинната си работата си по една обичайна предварителна проверка.

"При тези обстоятелства възниква обоснованото съмнение дали органите на досъдебното производство не се използват за участие в една абсурдна и противозаконна кампания за уронване на престижа и търговския имидж на една от най-големите и стабилни български банки", коментираха от управата на КТБ АД.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...