КФН прие Наредба за регистрация на застрахователните посредници по електронен път

05.07.2019 | 15:05
по статията работи: econ.bg
Комисията за финансов надзор (КФН) прие на второ четене Наредба за реда за регистрация на застрахователните посредници по електронен път. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник
КФН прие Наредба за регистрация на застрахователните посредници по електронен път
Снимка: КФН

Комисията за финансов надзор (КФН) прие на второ четене Наредба за реда за регистрация на застрахователните посредници по електронен път. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник".

Ето и другите решения от 4 юли 2019 година:

2. Определи датата за провеждане на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на 23.11.2019 г. (събота) и датата за провеждане на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като инвестиционен консултант на 24.11.2019 г. (неделя).

Съгласно чл. 9 от Наредба № 7 провеждането на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер или инвестиционен консултант се извършва от Комисията за финансов надзор, като е нормативно установено, че изпитите се провеждат най-малко един път годишно (чл. 11, ал. 4 от Наредба № 7).

3. Одобрява промени в устава на „Адванс Терафонд" АДСИЦ, гр. София.

4. Отказва одобрение на Денчо Желязков Златанов за независим член на Съвета на директорите на ЗК „Юроамерикан" АД.

5. Приема да спазва в надзорната си практика издадените от Европейския орган за ценни книжа и пазари Насоки относно прилагането на раздел В, точка 6 и раздел В, точка 7 от Приложение I към директивата за пазарите на финансови инструменти (ДПФИ).

Насоките са публикувани на страницата на КФН в рубрика „Нормативна уредба", „Насоки и препоръки на европейските надзорни органи" - ESMA.

6. Изпраща писмо до „Солар логистик" ЕАД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, които ще бъдат издадени от дружеството.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 09.08   48 пр.н.е. – Юлий Цезар разбива Помпей в битката при Фарсала 681 г. – На 16-тото заседание на Шестия Вселенски събор в Константинопол, презвитер Константин за...