Кабинетът актуализира мерките за борба с младежката безработица

16.04.2014 | 16:59
по статията работи: Десислава Маданска
Приоритет е и подобряването на бизнес средата
Кабинетът актуализира мерките за борба с младежката безработица

Актуализираната Национална програма за реформи акцентира върху борбата с младежката безработица и подобряване на бизнес средата. Измененията бяха одобрени на заседанието на Министерски съвет.

Програмата е изготвена в съответствие със заключенията на Европейския съвет по Годишния обзор на растежа за 2014 г. и акцентира върху изпълнението на мерките в отговор на специфичните препоръки на съвета от 9 юли 2013 г.

През 2014 г. усилията на правителството са фокусирани върху засилване на социалните акценти на политиките, борбата с младежката безработица, подобряване на бизнес средата и намаляване на административните тежести. Успоредно с това са подготвени редица подобрения в нормативната рамка в посока на увеличаване събираемостта на приходите в бюджета, ударно усвояване на фондове от стария програмен период и задвижване на проектите по новите оперативни програми, продължаващо оптимизиране на администрацията и фокусиране върху електронното управление.

От правителството отчитат, че в три отделни части от програмата е представено изпълнението на специфичните препоръки към страната от 2013 г., напредъкът по изпълнение на националните цели по стратегията „Европа 2020” и допълнителните мерки и реформи за повишаване на конкурентоспособността, развитието на инфраструктурата и цифровите технологии в страната. Програмата съдържа раздел относно използването на структурните и Кохезионния фонд в изпълнението на мерки за постигане на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, включително и програмните приоритети на България за периода 2014-2020 г. в контекста на стратегия „Европа 2020”.

 

Българското правителство запазва дефинираните в НПР 2011-2015 г. национални цели в изпълнение на стратегията „Европа 2020”, като си запазва правото за тяхното преразглеждане през 2015 година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 08.04   217 г. – Римският император Каракала е убит от преторианския префект Макрин, който го наследява на трона. 1195 г. – Византийският император Исак II Ангел е...