Кадафи смятал да взриви Триполи, ако бунтовниците го превземат

14.07.2011 | 11:17
по статията работи:
Маргелов се срещна с либийския премиер на 16 юни в Триполи, след като проведе разговори в Бенгази по-рано същия месец
Кадафи смятал да взриви Триполи, ако бунтовниците го превземат

Либийският лидер Муамар Кадафи има "самоубийствен план" да взриви столицата Триполи, ако бъде превзета от бунтовниците, съобщи руският специален пратеник в Либия в интервю за в. "Известия", съобщава АФП, цитиран от БГНЕС.

"Либийският премиер ми каза: ако бунтовниците завземат града, ние ще го покрием с ракети и ще го взривим", заяви пратеникът на Кремъл Михаил Маргелов. Той се срещна с либийския премиер Багдади ал-Махмуди миналия месец. "Смятам, че режимът на Кадафи наистина има такъв самоубийствен план", допълни пратеникът. Според него Кадафи все още разполага с много ракети и боеприпаси.

Маргелов, който рядко се среща с високопоставени либийски представители, постави под съмнение информациите, че Кадафи може да остане без оръжие с течение на конфликта. Той изтъкна, че либийският лидер все още не е използвал нито една ракета "земя-земя". "Теоретично Триполи може да остане без боеприпаси за танкове, без патрони за пушките, но полковникът разполага с много ракети и експлозиви", заяви руският пратеник. Маргелов се срещна с либийския премиер на 16 юни в Триполи, след като проведе разговори в Бенгази по-рано същия месец. Той не се е срещал със самия Кадафи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...