Какво ще следят инвеститорите тази седмица

16.07.2018 | 09:15
по статията работи: econ.bg
Първите резултати от Европа, ще дойдат по направление на Италия и ще са свързани с търговския баланс на страната
Какво ще следят инвеститорите тази седмица
Снимка: под лиценза на creative commons

Първият ден на новата седмица стартира с ключови данни от Китай. Брутният вътрешен продукт на страната отбеляза повишение от 6.7% на годишна база през второто тримесечие, като данните отговориха на средните очаквания на анализаторите. 

Напълно според прогнозите се оказаха и резултатите за продажбите на дребно в страната, повишили се с 9% на годишна база през май.

Само индустриалното производство разочарова, с ръста си от 6%, през май на годишна база, при прогнози за повишение от 6.5%.

Първите резултати от Европа, ще дойдат по направление на Италия и ще са свързани с търговския баланс на страната.

Час преди обяд, ще бъдат оповестени данните за инфлацията в България и текущата сметка в Чехия.

Точно по обяд, инвеститорските погледи ще са насочени към еврозоната и данните за търговския баланс. 

Час преди старта на щатските пазари, инвеститорите ще следят за продажбите на дребно в най-голямата световна икономика. Те се очаква да са нараснали с 0.6% през юни.

Вторник

Вторият ден на седмицата стартира с ключовите данни за инфлацията в Нова Зеландия. Тя се очаква да е при ниво от 0.5% на тримесечна и 1.6% на годишна база през второто тримесечие на годината.

Първите данни от Европа, ще станат реалност едва час преди обяд и ще са свързани с индустриалните поръчки и продажби в Италия.

Половин час преди обяд, инвеститорите ще следят за равнището на безработица на ILO във Великобритания, средните месечни доходи в страната и равнището на безработица и промяната в броя на заетите на Claimant.

Точно по обяд, от Италия ще видим данните за инфлацията в страната за юни, очаквана при ниво от 0.5% на месечна и 1.1% на годишна база.

Данните от САЩ ще стартират с доклада от Червената книга и ще продължат със степента на използване на производствения капацитет, индустриалното производство и индекса на пазара на жилища на NAHB. Късно вечерта, ще бъдат изнесени и резултатите за нетните дългосрочни капиталови потоци в САЩ.

С най-голям ефект върху паунда, се очаква да е протоколът от срещата на британската централна банка.

Сряда

Третият ден от седмицата, стартира с данните за индекса на водещите индикатори на Westpac за юни в Австралия. 

Първите по-сериозни резултати, ще дойдат доста късно – половин час пред обед и ще са свързани с Великобритания. От страната, реалност ще станат данните за индекса на цените на дребно, индекса на цените на жилищата, входящия и изходящия индекс на производствените цени. 

Може би с най-голямо значение, ще са резултатите за инфлацията в страната за юни, очаквана при ниво от 0.4% на месечна и 2.3% на годишна база.

Инвеститорското внимание, ще е насочено и към резултатите за инфлацията в еврозоната, които ще бъдат изнесени точно по обед. Ръстът на потребителските цени се очаква да е при ниво от 1.9% на годишна база. Данните ще са изключително важни за еврото и неговата посока на търговия, защото ще дадат повече яснота за потенциалната бъдеща политика на ЕЦБ за лихвите.

От САЩ, реалност ще станат ключовите данни за пазара на имоти, свързани с разрешителните за строеж и началното жилищно строителство.

Инвеститорите ще следят още данните за запасите от петрол и петролни продукти в САЩ, които до голяма степен ще предопределят посоката на търговия на петрола.

Четвъртък

Предпоследният ден на седмицата, ще е относително слабо наситен на ключови икономически данни и ще стартира с данните за стоковия баланс на Япония.

Ключови, ще са резултатите за бизнес доверието в Австралия и нивото на безработицата и промяната в броя на заетите лица в страната. 

Отново първите и по-важни данни от Европа, ще дойдат от Великобритания. Инвеститорите ще следят за продажбите на дребно и продажбите на дребно без автомобили.

От САЩ, реалност ще станат данните за молбите за помощи за безработица за изминалата седмица и индекса на федералния резерв във Филаделфия.

Решение относно лихвените си нива, ще вземе в четвъртък, централната банка на ЮАР.

Малко по-късно отново от САЩ ще видим данните за индекса на водещите индикатори.

Петък

Последният работен ден от седмицата ще стартира с ключовите данни за инфлацията в Япония. Рано сутринта, отново от страната ще бъдат изнесени и резултатите за индекса на бизнес активността. 

От Нова Зеландия, реалност ще станат резултатите за разходите от кредитни карти.

Първите резултати от Европа ще са по направление на Германия, относно индекса на производствените цени. 

Час преди обяд, инвеститорите ще следят резултатите за текущата сметка в еврозоната и търговския баланс в Испания.

Следват нетните заеми и разходите в обществения сектор във Великобритания.

Единствените данни от Северна Америка, ще дойдат от Канада. Ще бъдат изнесени резултатите за инфлацията и продажбите на дребно за изминалия месец.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.10   1555 г. – По заповед на Мария I Тюдор са изгорени като еретици двама протестантски епископи. 1793 г. – В Париж е гилотинирана Мария-Антоанета, кралица на...