Как да гласуват гражданите без лични документи?

05.10.2011 | 16:47
по статията работи:
Избирателите без лични документи ще могат да се включат гласуването, само ако са подали изявление за издаването на нови
Как да гласуват гражданите без лични документи?

Гражданите, чиито лични карти са с изтекъл срок, ще могат да гласуват, само ако са подали заявление за издаване на нова лична карта, съобщи пресцентърът на МВР.

Във връзка с предстоящото провеждане на президентски и местни избори в
страната, звената "Български документи за самоличност" към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и областните дирекции (ОД) на МВР ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват. Служителите ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври.

В седмицата преди двата вота е създадена необходимата организация, за да може гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични (зелени) паспорти) поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или изтекъл срок, да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, които вече са подали  заявление за нова лична карта, нейното издаване ще бъде ускорено или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен или с изтекъл срок документ за самоличност (лична карта, личен (зелен) паспорт), с което да гласуват.

Необходимите удостоверения ще бъдат издавани само при липса на възможност до края на работния 21 октомври да бъде готова новата лична карта. За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври 2011 г. в СДВР, ОД на МВР и РУ при СДВР или ОД на МВР. От 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден - 23 октомври искания за издаването на удостоверения могат да се подават в СДВР, областните дирекции на МВР и районните управления в столицата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 01.12   1145 г. – Започва Вторият кръстоносен поход. 1347 г. – Българският цар Иван Александър се жени за еврейката Сара, която приема свето кръщение и християнското...