Киберсигурност: приоритет за държавата и частния бизнес

17.09.2019 | 09:00
по статията работи: econ.bg
Киберсигурност: приоритет за държавата и частния бизнес

Висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор ще наблюдават публична демонстрация на хакерска атака и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу киберзаплахи.

На 17 септември в София Хотел „Балкан“ ще се проведе форум на тема „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“. Форумът е организиран от Съюз за Стопанска Инициатива, Българска Асоциация по Киберсигурност и Българска Асоциация на Сертифицираните Етични хакери. Целта на събитието е да се засили сътрудничеството между държавата и частния бизнес, да се повиши сигурността на всички нива – от първоначалното предпазване на информацията, през устойчивостта срещу неоторизиран достъп и атаки до възможностите за по-добро управление на риска.

Цялата конференция ще може да бъде проследена на живо от:

https://www.facebook.com/BACSbg

https://www.facebook.com/bgbaceh

https://www.facebook.com/LevInsAd

По време на форума ще се дискутират три основни теми:

Киберсигурност и управление на риска

Взаимодействие между национална и корпоративна сигурност

Образованието, като инструмент за проактивно взаимодействие

Първата тема ще въведе присъстващите в основите на информационната сигурност, акцентирайки върху управлението на киберрисковете – от тяхното идентифициране и правилна оценка, до вземането на необходимите мерки и измерването на резултатите от извършените действия.

Втората ще има за цел да свърже вече съществуващия опит на големите фирми и корпорации с възможностите и задълженията на държавните институции, като обмяната на опит и най-добри практики, да се превърне в двустранен процес.

Основната тема на третата дискусия ще бъде стратегическото място на образованието при посрещането на бъдещите предизвикателства, в контекста на цифровизацията и публично-частните партньорства.

По време на една от най-динамичните части на събитието, ще бъде проведена демонстрация в реално време на импровизирани хакерски атаки.

Основни гости на събитието ще са премиерът Бойко Борисов, вицепремиерите Мариана Николова и Красимир Каракачанов, вътрешният министър Младен Маринов, заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева, а също така държавни агенции за сигурност и изпълнителни директори на дружества, част от българската критична инфраструктура. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 05.03   1558 г. – Испански мореплаватели донасят в Европа тютюна за пушене. 1684 г. – Австрия, Полша, Венеция и Русия създават Свещена лига за борба срещу Османската...