Константин Тренчев: Хиляди ще пострадат, ако КТБ не бъде оздравена

19.08.2014 | 09:12
по статията работи: Мария Стоянова
Учредяват Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност в България
Константин Тренчев: Хиляди ще пострадат, ако КТБ не бъде оздравена
Снимка: Булфото

Трябва да се предотврати загиването на Корпоративна търговска банка, защото иначе ще пострадат десетки хиляди хора, които нямат вина. Заставам напълно зад протестиращите вложители. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.

По думите му групите, които страдат от ситуацията са много – вложители, фирми, както и самите служители. Тренчев обясни, че самите работници в КТБ получават заплати.

„Десетки хиляди хора имат проблеми, банката има отношение с много малки и големи, крупни компании. Нещата са тежко зациклили“, коментира синдикалистът.

По думите му първо трябва да се установи истината по казуса КТБ, след което да се извикат акционерите в банката, сред които и Оманския фонд, и едва накрая да се намеси държавата.

По-късно днес ще се учреди и Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност в България, в който ще се включат синдикати, работодатели граждани и клиенти на Корпоративна търговска банка.

Корпоративна търговска банка е под специален надзор. В петък БНБ разреши частично възстановяване на дейността на банката, но свързани единствено с погасяването на кредити. Най-дългият срок, в който трезора може да остане замразен изтича през декември.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...