Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети е 30 юни, напомня Агенцията по вписванията

13.02.2017 | 16:40
по статията работи: econ.bg
Оттам напомнят, че търговците трябва да подадат финансовите си отчети най-късно до 30 юни 2017 г. чрез заявяване за вписване и представяне за обявяване в Търговския регистър
Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети е 30 юни, напомня Агенцията по вписванията
Снимка: БГНЕС

Агенцията по вписванията ще изпрати над 100 хиляди напомнителни писма по електронен път на търговци за крайния срок за подаване на годишните им финансови отчети, съобщи Министерството на правосъдието. 

Оттам напомнят, че търговците трябва да подадат финансовите си отчети най-късно до 30 юни 2017 г. чрез заявяване за вписване и представяне за обявяване в Търговския регистър. 

За улесняване на бизнеса и превенция от струпване на заявления на гише и по електронен път в последните часове на крайния срок агенцията е започнала напомнителната си кампания. Съобщение за нея е качено на сайта на агенцията и на интернет страницата на Търговския регистър.

В момента се разпращат поетапно електронни съобщения до над 100 хиляди търговци, които са регистрирали електронните си адреси в Търговския регистър. В тях се отбелязва, че след изтичане на крайния срок агенцията ще предоставя на Националната агенция за приходите списък на търговците и фирмите, които не са подали годишни финансови отчети в срок. 

Правосъдното министерство напомня още на бизнеса и за безплатните услуги на Агенцията по вписванията - "SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър" и "SMS оповестяване относно услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър)".

За Търговския регистър заявления за безплатно SMS известяване могат да подават само тези с право да управляват и представляват търговеца, съответно клона на чуждестранния търговец.

За Имотния регистър услугата е само за собствениците на имоти на територията на България.

Заявленията се подават лично и в офисите на агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 27.06   678 г. – Свети Агатон (по произход грък) е избран за римски папа на 100-годишна възраст. 1328 г. – Херцогиня на Бавария Елизабета Сицилийска се омъжва за...