Купуваме повече стоки по интернет

09.05.2014 | 13:00
по статията работи: Георги Георгиев
Оборотите в търговията на дребно са се повишили
Купуваме повече стоки по интернет

Българските потребителите все повече предпочитат да купуват стоки и услуги по интернет, телефона или пощата. През март 2014 оборотите в този тип търговия на дребно са се повишили с 1.7%, спрямо предходния месец, отчитат от Националния статистически институт (НСИ).

Като цяло предварителни сезонно изгладените данни през март 2014 г. сочат, че оборотът в раздел Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети по съпоставими цени е нараснал нараства с 0.4% спрямо февруари. На годишна база оборотът в търговията на дребно нараства с 5.8% спрямо същия месец на предходната година.

През март 2014 г. освен с дистанционните поръчки оборотът нараства и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.6% и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.3%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.6%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.5%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.4% и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.1%.

На годишна база оборотът нараства в почти всички икономически групи. По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 20.4%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - със 17.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 8.4% и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 5.6%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.0%, отчитат от националната статистика.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.08   338 пр.н.е. – армията на Филип II постига решителна победа в Битката при Херонея, което осигурява хегемония на македонското царство в Гърция. 216 пр.н.е. –...